18 aug. 2012

7 månader

Idag blir Milton och Nico 7 hela månader...oj vad tiden går fort och man glömmer så fort. Därför måste jag (för egen skull) skriva hur dessa typer är idag.


Milton ; den lugnare av dom båda. Tittar runt sig och granskar allt noga. Är svårare att charma och mycket blygare för nya människor. Kan lyfta sig ganska högt med armarna och ibland lyfta rumpan lite..men framåt kommer han inte ännu.


Nico ; Den livligare och busigare. Viftar glatt omkring sig i famnen och tar fort fast i håret och ger dig stora blöta pussar. Tar sig framåt på golvet genom att dra sig fram med handflatorna och sprattla lite med benen. Har sämre tålamod än brodern och oftast den som ropar högt vid missnöje. Men han är också den som oftast skrattar åt allt och alla och charmar fort in nya ansikten.
Nico har ännu inte fram någon tand fast jag tycker en är bra på väg.


Så här spenderas många timmar per dag..att undersöka alla de ting som ligger på golvet.


Nu har pojkarna också suttit i matstolar några veckor. Ännu behövs lite stöd runt magen. Mat är något som båda tycker om. Gröt på morgon och kväll är den stora favoriten, välling behöver vi inte ens pröva med, det spottar dom ut. Och lika bra är väl det så behöver man inte hamna i "vällingträsket" som med Emma.
Även potatis,makaroner och alla möjliga grönsaker har dom ätit. Kyckling och nöt är det i köttväg dom ätit.
Mellanmålen är oftast en banan och rivet äpple.


Sovkopparna har nu åkt ur vagnet och bältet är på. Först hade vi lite problem med att de tog varandras tutt och slog varandra i huvudet när dom skulle sova, men det har i princip slutat. Ofta händer det att Nico väcker Milton om han vacknar före (om man inte är snabb och hinner ta honom ur vagnen). De sover 2-3 vilor per dag, beror lite på när vi stiger upp. Men oftast är vilorna endast 1 timme med undantag ibland.
Natten tar dom ca 19 tiden, vaknar sen mellan 4-5 och dricker lite mjölk och sover sen allt från 1-3 timmar till...
Jag har varit mycket nöjd med deras sovvanor från första dag...vissa nätter har det ju varit lite rop och gråt men det hör ju till!!


Men visst går tiden fort...det var ju bara nån vecka sen dom var såhär små...känns det som...





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar