6 feb. 2013

att bygga hus

Att bygga hus är ett stort projekt som man hoppeligen bara gör en gång i sitt liv. Jag lade ner så mycket energi så jag skulle inte orka bygga ett till tror jag..

När man bygger ett hus så ställs man inför oändligt många val. Hur ska planlösningen se ut, hur många sovrum, hur många badrum och för att inte tala om all inredning. Ett av de svåra valen brukar vara uppvärmning. Finns ju så många att välja mellan..Ved, flis, olja, ström eller bergsvärme. Eftersom vi är av den lata typen och inte skulle orka med ved eller flis så strök vi det. Sen hade vi olja där vi bodde före och tyckte det var så dyrt så det ville vi inte heller.  Eftersom man ser berget runt vårat hus så kom det sig ganska naturligt att vi skulle ha bergsvärme.

Så det borrades och en NIBE pump sattes in i ett skåp i tvättstugan och det har fungerat bra. Den värmer bra och vi har varit så nöjda med vårt val. Våra strömräkningar är inte högre än vad många andras är som inte har bergsvärme...

Är du också intresserad av att skaffa bergsvärme så gå in här hos TecHeat eller hos GeoDrill och läs mera om hur du ska gå tillväga!

Lycka till!


Inlägget är i samarbete med TecHeat och GeoDrill

1 kommentar:

  1. Låter bra om ni är nöjda! Vi har också satsat på bergsvärme (berget skymtar även på vår tomt) och jag hoppas vi kommer att vara nöjda sen när allt är klart.

    SvaraRadera