7 okt. 2012

att göra något annorlunda.

Jag tyckte det var så roligt igår att de valt att ha ett annorlunda tema på sitt bröllop.
Först vigdes brudparet i Alvar Aalto kapell i seinäjoki.
bild: armasherra.info

 Sen fortsatte vi till Mallaskosken ölbryggeri där festen skulle hållas.
Det var en mysig restaurang med tegelväggar och mysbelysning. Det var en vägg som var av glas så man såg direkt in i bryggeriet.
Vi åt som sagt fyra rätters middag, först ostbricka med torkad salami,oliver och brödpinnar. Sen blev det salladsbord med all tänkbar sallad, fetaostar, parmesanost, hembakat bröd o.s.v. Sen kom fonduegrytorna på bordet och grönsaker och olika kött(lamm,gris o nöt) plockades fram på borden. Alla fick bakade potatisar med dippsås och sen fick man "koka" själv i grytan det man ville ha. Sen fanns det även ostfondue och efter kom CHOKLADFONDUE. Hur  glad tror ni inte jag blev att få doppa frukter och mashmallows i choklad?Kul var det också och ovanligt.
Efter maten fick vi en rundtur i bryggeriet och fick se hur allt går till. Det tyckte ju såklart männen var extra intressant..

Bild mallaskoski.fi
 
 
Allt öl som dracks på festet kom direkt ur en tunna i bryggeriet.
 
Sen var det dags för bröllopstårta ock kaffe. Även där så var det inte den traditionella gräddtårtan utan cheesecake. MUMS!
Sen var det dags för lite dans..t.o.m jag tog en tur på dansgolvet med brudens bror. Alla hade så skoj och det märks att spanska folket kan festa och ha kul. Det ropades VIVA hela tiden.
 
Bild eat.fi
Såhär såg baren ut där man fick hämta vad man ville. Supertrevlig personal!
 
HÄR hittar ni mera info om restauranger/bryggeriet om ni har vägarna förbi Seinäjoki. Rekommenderar starkt deras kött fondue meny!!

1 kommentar: